لیست اختراعات سيدمحمد امام
از ميكرو تورچ جوشكاري تيگ به منظور جوشكاري پروفيل و رادياتورها از داخل استفاده ميگردد. با توجه به ابعاد بسيار كوچك آن، اين تورچ در فضاهاي محدود و غيرقابل دسترس كاركرد دارد. معمولاً فرآيند ساخت رادياتورها به خصوص استيل بدين صورت است كه يك ناوداني را به پروفيلهاي مربوطه جوش داده و در ادامه تسمهاي بر روي ناوداني براي آببندي مجموعه، جوش داده ميشود. ميكرو تورچ، با قابليت جوشكاري از داخل امكان جوشكاري دو پروفيل از داخل را براي سازندگان رادياتور فراهم آورده و كمك شاياني را در راستاي كاهش زمان و نيروي انساني به ارمغان ميآورد. از طرفي در محصولاتي كه زيبايي ظاهري كالا حائز اهميت بوده، اين تورچ بواسطه جوشكاري از داخل، هزينههاي عملياتي پرداخت را به مراتب كاهش داده و كمترين اثر جوش را بر جلوهي بيروني كالا قرار ميدهد. كليه فرآيند جوشكاري سوراخها به صورت خودكار و در قالب برنامهاي كه كاربر به دستگاه اعمال ميكند صورت ميپذيرد. طراحي اختصاصي گردنه جوش به منظور داخل شدن در فضاهاي كوچك و استفاده از مكانيزم ابتكاري لنگ از ويژگي هاي طراحي ميباشد كه باعث ميشود در عين ثابت ماندن تورچ، كلگي آن به صورت الگوي دايروي جوشكاري نمايد. زمينه فني اختراع شامل رباتيك، مكانيك، اتوماسيون جوش ميباشد.
عنوان اختراع: سيستم غير تماسي داده برداري استريو جهت ضبط اطلاعات سه بعدي ارتعاشي توربين بادي زمينه فني: مهندسي مكانيك _ اندازه گيري غير تماسي مشكل فني: امروزه سيستمهاي داده برداري مختلفي جهت استخراج اطلاعات سه بعدي و حركتي اشياء توسط محققين مورد بررسي و معرفي قرار گرفتهاند كه هر كدام داراي محدوديتهايي ميباشند. گروهي از آن سيستمها به كمك بازوهاي كنترل عددي اقدام به استخراج اطلاعات سه بعدي اشياء نموده و گروهي ديگره از انرژيها و امواج طبيعي استفاده ميكنند. به طور كلي، از جمله محدوديتهاي روشهاي پيشين ميتوان به سرعت نسبي بسيار پايين و نياز به هزينه بسيار بالاي سيستمهاي مكانيكي، عدم امكان داده برداري از حوزه وسيعي از سطح اشياء در يك بار داده برداري و عدم امكان داده برداري از اطلاعات سه بعدي شئ در حال حركت و يا هزينه بسيار بالاي اجراي آن روي شئ در حال حركت، اشاره نمود. ارائه راه حل: يكي از روشهاي به دست آوردن عمق تصوير و اندازهگيري سه بعدي اشياء، استفاده از بينايي استريو ميباشد. روش بينايي استريو مبتني بر دو تصوير گرفته شده از يك صحنه بوده كه توسط دو عدد دوربين تنظيم شده در دو موقعيت مكاني متفاوت سازه، از صحنه گرفته شده است.به كمك سيستم بينايي استريو امكان داده برداري از اطلاعات سه بعدي هندسي، حركتي و يا ارتعاشي اشياء و سازهها، با سرعت بالا و دقت كافي امكانپذير ميباشد. در نتيجه، سيستم بينايي استريو روشي مناسب در مرتفع سازي مشكلات روشهاي پيشين از جمله سرعت پايين داده برداري، هزينههاي بالاي اجراي روشها، بروز خطاهاي تماسي و عدم امكان رديابي اشياء متحرك، ميباشد.
امروزه استخراج مدل سهبعدي و اندازه گيري محصولات توليدي يكي از ضروريتهاي صنعت ميباشد. اسكنر استريو مبتني بر تكنيك ماشين بينايي به عنوان يكي از متداولترين روشهاي غير تماسي استخراج مدل سهبعدي اجسام مورد استفاده قرار ميگيرد. دوربين (سنسور) مورد استفاده در اين نوع اسكنرها، يكي از پارامترهاي موثر بر دقت اندازه گيري ميباشد. اگرچه امروزه جهت كنترل ابعادي قطعات، استفاده از دوربينهايي با دقت مگاپيكسل باعث افزايش دقت شده ولي از طرفي محدوديتهايي مثل افزايش قيمت وجود دارد. بنابراين يافتن راههايي كه با تجهيزات ارزان، معمولي و در دسترس بتوان دقت بازيابي مدل را افزايش داد، باعث استقبال گسترده صنايع جهت بكارگيري اين محصول خواهد شد. اسكنر سهبعدي استريو با قابليت تغيير زاويه همگرايي دوربينها علاوه بر مزيت غيرتماسي بودن، امكان اندازه گيري با دقت بالا و تجهيزات معمولي و ارزان را امكان پذير مي كند. در اين اسكنر، دوربين ها برخلاف اسكنرها مرسوم ثابت نبوده و بر روي ميزهاي چرخان ميكرومتري قرار مي گيرد تا امكان تغيير زاويه همگرايي امكان پذير گردد. با تغيير زاويه همگرايي دوربين ها، امكان جابجايي صفحات رقمي شده در فضاي اندازه گيري جلوي دوربين فراهم شده و خطاي كوانتيزه كردن كاهش مي يابد. بنابراين با اندازه گيري و تصويربرداري از جسم در دو زاويه همگرايي فرموله شده، امكان افزايش دو برابري دقت وجود دارد.
اسكنر سه بعدي دستگاهي است كه شكل و ظاهر يك جسم يا محدوده اي در دنياي واقعي را به منظور جمع آوري داده هاي هندسي مورد تجزيه و تحليل قرار مي دهد. يكي از انواع رايج اسكنر سه بعدي، اسكنر مثلث بندي ليزري است. نوع دوربين (سنسور) بكار برده شده در اين اسكنرها از پارامترهاي موثر بر دقت اندازه گيري مي باشد. اگر چه دوربين هاي فعلي پيشرفت بزرگي در افزايش رزولوشن سنسور ايجاد كرده اند؛ ولي محدوديت هايي مثل هزينه هاي بالا و كاهش نسبت سيگنال به نويز همچنان وجود دارد. از اينرو يافتن راهي كه قادر باشد تا با استفاده از تجهيزات ارزانتر، رزولوشن پايين تر و در دسترس؛ اندازه گيري با دقت و سرعت بالا انجام دهد مورد توجه محققين بوده است. در اسكنر ليزري با قابليت جابجايي خطي دوربين علاوه بر مزيت غيرتماسي بودن، دوربين برخلاف اسكنرهاي متداول ثابت نبوده و بر روي يك جابجاگر خطي ميكرومتري قرار مي گيرد تا جابجايي خطي دقيق دوربين امكان پذير گردد. پس از اعمال تكنيك پيشنهادي، امكان جابجايي صفحات رقمي شده در فضاي اندازه گيري سه بعدي جلوي دوربين فراهم شده و خطاي كوانتيزه كردن كاهش مي يابد. بنابراين با اندازه گيري و تصويربرداري از جسم در دو فاصله ي ليزر و دوربين بدست آمده از روابط رياضي ارائه شده، امكان افزايش دو برابري دقت وجود دارد.
طرح فوق وسيله اي دستي از نوع پروفيل آهني يا آلومينيومي با تسمه آهني به دو نوع نيم دايره و طول - عرض است كه به رنگ هاي مختلف و از طولهاي 10CM تا 3M قابل ساخت مي باشد. با قراردادن دو عدد پروفيل در كنار هم و وصل كردن آنها توسط واشر و پيچ و مهره 6 يا 8 به هم كه در اندازه عرضي از 5 تا 30cm قابل تنظيم مي باشد قابل ساخت است در اين طرح مي توان با تعويض واشر پيچ و مهره به صورت عرضي و در ابعاد از 5 به 7 - 10 - 15- 20- 23 تا 25 و 30cm آن را تنظيم نمود و نيازي به دو قطعه پروفيل جديد نيست. لازم به ذكر است وسيله نام برده در صنعت ساختمان به كار مي رود. در اين روش با گذاشتن شش ملات روي ديوار مي توان آن را تراز نمود و از شنهاي 03- 05 و شن قرمز با سيمان ملات شل درست كرد و توسط يك ملاقه براي ريختن آن استفاده كرد و با توجه به حالت فيزيكي شمش ملات ملات را شكل مي دهد و همچنين مي توان از آجر و بلوك خشك به خاطر شكل بودن ملات استفاده نمود و در مصرف آب صرفه جويي كرد.
ربات رنگكار ديوار با غلتك، رباتي است كه ميتواند يك ديوار را توسط غلتك با رنگ روغن يا پلاستيك به طور كاملاً مكانيزه، رنگآميزي كند. زمينههاي فني كاربردي در اين ربات مكانيك است. معمولاً رنگآميزي توسط افراد مبتدي به شكل مناسبي قابل اجرا نميباشد و در صورت سفارش رنگكاري صرفهي هزينهاي و زماني زيادي براي كارفرما و شخص رنگكار، در پي خواهد داشت. ليكن اين ربات با مكانيزه كردن اين فرآيند، قابل استفاده براي هر دو قشر مبتدي و متبحر خواهد بود. بيشترين كاربرد اين ربات براي رنگآميزي ديوارهاي سرتاسري عريض و طويلي مانند ديوارهاي يك سوله، پادگان، مدرسه و غيره ميباشد. ربات از سه ستون متداخل خارجي، مياني و داخلي تشكيل يافته كه ستون مياني و داخل با قابليت جابجايي رنگكاري ديوار براي نيمه بالايي را براي ما بعمل ميآورند. بدين ترتيب بازه جابجايي غلتك روي ديوار تا حداكثر 300 سانتيمتر (بنابر طراحي متفاوت) ميباشد. روي ستون داخلي سيستم فنري نصب شده كه وظيفه آن مماس نگهداشتن غلتك روي ديوار است. اين ربات قابليت رنگكاري ديوارهايي با سقف شيبدار را داراست. ربات در مجموع داراي پنج موتورگيربكس پنج حسگر است و داراي سه درجه آزادي مي باشد. كنترل ربات توسط كنترلكننده منطقي برنامهپذير PLC انجام ميشود.
فرآيند ساخت كاشي و سراميك به صورت كاملا اتوماتيك انجام مي شود در حاليكه معمولا مرحله آخر توليد كه شامل بازررسي بصري، بررسي كيفيت و درجه بندي محصول است، توسط نيروي انساني صورت مي گيرد. دقت و سرعت اپراتور كه وابستگي مستقيم با عوامل انساني از قبيل مهارت و خستگي دارد، موجب درجه بندي محصولات با كيفيت متفاوت مي شود. لذا براي برطرف شدن اين مشكل با استفاده از سيستم هاي اتوماتيك جايگزين ضروري به نظر مي رسد. ماشين بينايي مي تواند يك وسيله كارآمد براي افزايش بهره وري و كيفيت محصول در صنايع توليدي باشد. اسكنرهاي ليزري يكي از متداول ترين تكنيك هاي بينايي فعال مي باشند كه با توجه به موقعيت قرارگيري ليزر و جسم، اطلاعات مورد نظر از سطح جسم اسكن و استخراج مي شود. در اين اختراع، با استفاده از يك اسكنر ليزري، فرآيند درجه بندي اتوماتيك پيشنهاد شده است. درجه بندي مي تواند با توجه به سياست هاي فروش هر كارخانه متفاوت باشد. در اين اختراع، درجه بندي بر اساس استاندارد بين المللي شماره ISO 10545-2 طراحي و پياده سازي و پارامترهايي شامل مستقيم بودن اضلاع، گونيا بودن، انحناء مركزي، انحناء اضلاع و پيچيدگي كاشي اندازه گيري شده است.
تخته استارت وسيلهاي است كه در ورزش دووميداني توسط دوندههاي سرعت در شروع مسابقه استفاده ميشود. اين تجهيز به ورزشكار اين امكان را ميدهد تا وضعيت شروع كارآمدتري را با قدرت و شتاب بيشتري اتخاذ كند. تخته استارتهاي مورد استفاده توسط ورزشكاران، طي استفادههاي مكرر دچار مشكلاتي از قبيل تابخوردگي و شكستن ريل و عدم كارآيي مناسب مكانيزم تغيير زاويه پدال بلوك ميشوند. همچنين تخته استارتهايي كه قيمت پايينتري نسبت به بقيه دارند و اغلب ورزشكاران از آن استفاده ميكنند، سطح پدال كوچكي دارند كه اين موضوع باعث عدم راحتي ورزشكار و عدم كارآيي مناسب به هنگام استارت ميشوند. در نتيجه تخته استارتي با قيمت مناسب كه مشكلات ذكر شده را در استفاده طولاني مدت نداشته و از اندازه ايدهآلي برخوردار باشد، نياز اساسي ورزشكاران دو و ميداني ميباشد. تخته استارت كامپوزيتي با قابليت فك ثابت و متحرك بين بلوك و ريل و همچنين مكانيزم جابهجايي زاويه به كمك حركت پيچ و مهره توانسته مشكلات فوق را در استفاده طولاني مدت از اين تجهيز برطرف سازد. همچنين تخته استارت پيشنهادي با ظاهري زيبا و منحصرفرد و همچنين با دارا بودن محل مناسبي بر روي بلوك جهت نصب سنسور به منظور ثبت زمان ورزشكار و اندازه پدال بلوك بزرگ، باعث ارتقا تخته استارت هاي موجود خواهد شد.
موارد یافت شده: 8